Wat is het Transformatiespel?

Wat is het Transformatiespel?

Het Transformatiespel is een laagdrempelig, lichtvoetig doch zeer diepgaand middel om naar jezelf te kijken; je bewust te worden van de manier waarop jij vormgeeft aan je leven en aan je levensomstandigheden. Het spel helpt je om te begrijpen waaróm je dit zo doet, en stelt je in staat om veranderingen aan te brengen. Je ontdekt zowel je sterke kanten en kwaliteiten als je belemmerende patronen en overtuigingen, er worden inzichten aangeboden en je wordt ondersteund in het doorbreken van blokkades en het zien van nieuwe mogelijkheden, zodat je tot verdere persoonlijke groei kunt komen. Bewustwording, zelfontdekking, zelfinzicht en toename van zelfliefde en zelfacceptatie zijn de belangrijkste doelen van het Transformatiespel.

Jouw speldoel
Het spel kan gespeeld worden met twee tot vier spelers, onder begeleiding van één of twee gecertificeerde spelbegeleiders. De speeltijd varieert van één dag tot een heel weekend. Als speler bepaal je van tevoren een persoonlijk Speldoel, dat je middels het Spel wilt bereiken. Soms gaat het om een levensvraag, waarin je inzicht wil verkrijgen. Het kan echter ook gaan om het bereiken van een bepaalde, gewenste situatie. De spelleider begeleidt je  hierbij, zodat het Speldoel zo helder mogelijk wordt geformuleerd. Vervolgens delen alle spelers delen hun speldoel met elkaar, waarna het Spel kan beginnen. Binnen de groep speelt ieder zijn/haar eigen spel. Het is geen kwestie van “Ik tegen de ander”, maar van “Ik met mezelf”, ondersteund door de ander. Openheid, samenwerking en interactie worden gestimuleerd. Spelers leren zo ook van elkaar, in een sfeer van intimiteit en vertrouwen.

Jouw levenspad
Op het spelbord loop je als speler je eigen Levenspad. Je beweegt je achtereenvolgens door vier niveaus: het fysieke, het emotionele, het mentale en het spirituele. Op elk niveau kom je zaken tegen die je helpen om jouw speldoel te bereiken. Het kan bijvoorbeeld gaan om het verkrijgen van inzicht, het ontdekken van belemmerende patronen en/of overtuigingen en het succesvol doorbreken daarvan, het leren vertrouwen op je eigen intuïtie, het gebruiken van je eigen vrije wil, het je bewust worden van kwaliteiten etc. Soms confronterend, soms aanmoedigend, maar altijd leidend tot persoonlijke groei. M.b.v. een scorekaart houden jij en je medespelers de voortgang van je Spel, en daarmee je eigen ontwikkeling, bij.

Het Transformatiespel wordt bij Gaia ZelfInZicht begeleid door May Zeelen en door Frank-Jan van Deijck (van Deijck Awakening) Beide hebben we de zeer intensieve Transformation Game Facilitator Course in Findhorn (Schotland) gevolgd en met positief resultaat afgesloten. We mogen ons dus gecertificeerd spelbegeleiders noemen.